Festivalis „Dievas yra meilė 2015“ baigėsi: ar Lietuvai reikalingos tyros širdys?
 
 

2015 m. birželio 5–6 d. Pauliuose (Jurbarko r.) vyko tarptautinis krikščioniškas festivalis„ Dievas yra meilė“. Jo metu pristatytas naujas Lietuvoje judėjimas už skaistumą. Iš Lenkijos atvykusi „Tyrų širdžių judėjimo“ jaunimo komanda vedė konferencijas, mokymus, dalinosi asmenine patirtimi. Festivalio dalyviams didelį įspūdį paliko lenkų liudijimai apie tai, kaip ir kodėl jie įstojo į TŠJ bei tapo aktyviais kovotojais už skaistumą.

Buvau žinomas Lenkijoje muzikantas, priklausiau satanistų grupei. Kai išgirdau apie TŠJ, galvojau, kad ten atėjęs rasiu kelias nusiminusias merginas, kurios verkia dėl to, kad jų niekam nereikia, bet radau tūkstančius tyrai gyvenančių žmonių, kurie iš tikrųjų yra laimingi, – sako trisdešimtmetis Lukaš.

Būti tyros širdies yra normali žmogaus būsena, – sako dvidešimtmetė Dorota.

Turėjau savo verslą, man nieko netrūko, galėjau sau leisti viską, tačiau viduje jaučiau didžiulę tuštumą. TŠJ perkeitė mano gyvenimą, dabar man pakanka mažų dalykų, kad būčiau džiaugsmingas, – sako dvidešimt septynerių Jacek.

Gyvenimas tyrume teikia labai daug džiaugsmo, – sako dvidešimtmetė Alicia.

Tyrumas padeda pažinti kitą žmogų tikrą, tokį koks jis yra iš tikrųjų, – sako dvidešimt devynerių Aldona.

Dabar Jacek ir Lukaš evangelizuoja ir skelbia apie skaistumą eidami į naktinius klubus, mokyklas, gatvės jaunimo susibūrimo vietas Lenkijoje. Jie sako, kad tyros širdies žmogus kitaip mato. „Palaiminti tyraširdžiai, jie regės Dievą“, – sako Šv. Raštas. „Kuo tyresnė tavo širdis, tuo aiškiau tu gali matyti tikrovę, o ši Dievo tikrovė ir daro žmogų džiugiu bei laimingu“, – sako jie.

Festivalio metu taip pat vyko krikščioniško kino peržiūros, koncertas, kuriame grojo Lietuvos ir Lenkijos jaunimas kartu su br. Tomu Pilch. Kalbėdamas apie šio judėjimo aktualumą jis sakė: „Tyrų širdžių judėjimas“ Lietuvai reikalingas todėl, kad Lietuvai reikalingos tyros širdys. Festivalio „Dievas yra meilė“ programą vainikavo firminiai kapucinų fejerverkai – kelių metrų aukščio tarptautinis draugystės laužas. Br. Vincentas Tamošauskas sakė esąs patenkintas, kad nepaisant didelės renginių pasiūlos į festivalį „Dievas yra meilė“ susirinko apie šešiasdešimt įvairaus amžiaus žmonių iš visos Lietuvos. Šio festivalio metu į „Tyrų širdžių judėjimą“ įstojo 12 naujų narių.

Apsisprendžiau įstoti į šį judėjimą, nes skaudi patirtis atvedė į supratimą, ką duoda neskaistus gyvenimas ir sustiprino norą gyventi kitaip, - sako dvidešimt dvejų Roberta.

Tyras žmogus kitaip mato pasaulį. Jis labiau jaučia Dievo buvimą ir todėl gali žvelgti į kitą žmogų ne kaip į objektą, o kaip į kitą pilnavertį žmogų su savo unikalumu. Netyras žvilgsnis skatina vartoti, o tyras žvilgsnis skatina mylėti, – sako dvidešimt septynerių Nojus.

Mylėkite viens kitą žurnalą skaitau nuo vaikystės, žaviuosi Tyrų širdžių judėjimu ir seniai troškau, kad toks judėjimas už skaistumą atsirastų ir Lietuvoje, – sako Danguolė.

Iš viso dabar „Tyrų širdžių judėjimui“ (TŠJ) Lietuvoje priklauso 20 narių, 8 iš jų yra įstoję anksčiau. Tarptautiniame TŠJ yra daugiau kaip 12 000 narių ir jų skaičius sparčiai gausėja. TŠJ yra skirtas ne tik jaunimui, bet ir vyresnio amžiaus vienišiems žmonėms, sutuoktiniams bei išsiskyrusiems. Artimiausiu metu Lietuvoje žadama kurti ir šio judėjimo grupes išsiskyrusiems.
Br. Vincentas Tamošauskas taip pat sakė, kad yra nuspręsta kurti Tyrų širdžių judėjimo TV. Pirmieji reportažai iš festivalio pasirodys artimiausiu metu ir bus patalpinti mylėkite viens kita facebook‘o paskyroje.

Festivalis „Dievas yra meilė“ baigėsi ir pakvietė vėl į Paulius 2015 m. liepos 3–5 dienomis, kada vyks TŠJ rekolekcijos. Jų tema – „Dievas nėra prieš seksą“, o festivalis „Dievas yra meilė“ laukia Jūsų ir kitąmet!

Jurgita Matulevičiūtė

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt