Gegužės 3–5 d. Jaunimo festivalis Vilniuje „Išeik į aikštę 2013“
 
 

Festivalis „Išeik į aikštę 2013” ir garsūs atlikėjai kvies jaunimą kurti neeilinį gyvenimą

Vos tik kalendorinis pavasaris įžengs į gegužės mėnesį, Vilniuje startuos festivalių sezonas. Šiais metais jo pradžią paskelbs pirmą kartą organizuojamas jaunimo festivalis „Išeik į aikštę 2013“. Gegužės 3-5 dienomis sostinės širdyje, Katedros aikštėje, vyksiantis festivalis kvies jaunus žmones diskutuoti apie gyvenimo prasmę, išlaisvinti jaunatvišką polėkį įvairiuose pokalbiuose ir diskusijose, bei kartu su garsiais šalies atlikėjais dalyvauti koncerte „Aš noriu neeilinio gyvenimo“.

Kardinolo, Vilniaus arkivyskupo emerito Juozo Audriaus Bačkio iniciatyva jaunimo festivalį organizuojančio Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro (VAJC) vadovė Dalia Macevičiūtė tikisi, kad renginys taps vieta, kurioje jaunimas galės drąsiai ir viešai prabilti apie gyvenimo prasmės paieškas, užduoti rūpimus klausimus savo bendraamžiams ir bendrauti.

„Tie, kurie tiki, turės galimybę iš naujo įvertinti savo pažiūras, jas papildyti naujomis įžvalgomis, o ieškantys gyvenimo prasmės, netikintys ar abejojantys, turės galimybę renginio metu diskutuoti, viešai kelti savo klausimus, kalbėti apie savo įsitikinimus“, – apie festivalį „Išeik į aikštę 2013“ kalbėjo D. Macevičiūtė.

VAJC vadovė pabrėžia, kad jaunimui nereikėtų bijoti žodžio „tikėjimas“, mat renginyje laukiami visi – tikintys, netikintys ir kitų tikėjimų atstovai.

„Šiuo festivaliu mes nesiekiame į savo bendruomenę pritraukti naujų žmonių, mes norime prasmingo pramoginio renginio jaunimui ir tuo pačiu inicijuoti pokalbį su jaunimu, – sako jaunimo centro vadovė. – Jauni žmonės yra tautos, valstybės, pasaulio, bažnyčios ateitis. Jų rankose yra viskas. Mes nenorime šiuo renginiu duoti jaunimui atsakymų, mes norime suteikti galimybę užduoti sau prasmės klausimus, garsiai kalbėti apie tai, kas gyvenime svarbiausia, vertingiausia.“

Renginiai visame mieste

Festivalio „Išeik į aikštę 2013“ metu renginiai vyks Vilniaus universitete (VU), Vilniaus planetariume, Arkikatedroje, kino teatre „Pasaka“, katedros aikštėje ir kitose vietose.

„Vilniaus planetariume bus kalbama apie tai, kas yra visata, kaip ji susikūrė ir kokia mūsų, kaip žmonių, vieta joje. Kitas susitikimas vyks kino teatre „Pasaka“. Tai bus naujas būdas prabilti apie tikėjimą kine. Renginio metu žiūrėsime ištraukas iš kino filmų „Matrica“ ir „Revolveris“, – apie jaunimo laukiančią įdomią programą pasakojo D. Macevičiūtė.

O štai kavos ir pokalbių mėgėjų lauks paviljonas Katedros aikštėje. Visas tris dienas čia bus galima užsukti išgerti kavos, arbatos, pasiklausyti gyvos muzikos koncertų, pasimėgauti hiphopo šokėjų ir breikerių kovomis, rungtyniauti estafetėse, susitikti su įdomiais žmonėmis ir dalyvauti diskusijoje „Kad nemylėtume kaip idiotai“ ir pan. Čia taip pat bus galima pabendrauti su Emanuelio mokyklos Romoje studentais (iš 12 skirtingų pasaulio šalių), kurie tuo metu kaip tik lankysis Vilniuje.

„Šeštadienį vakare vilniečiai kviečiami į dviejų dalių koncertą. Pirmojoje dalyje koncertuos krikščioniško roko grupė „Ichtus“, o po jų pasirodymo Arkikatedroje vyks pamaldos. Po jų aikštėje numatytas šventinis koncertinis „Aš noriu neeilinio gyvenimo“. Jame pasirodys gospel komanda „Hark!“, grupė „Saulės broliai“ ir atlikėjai Giedrė Kilčiauskienė bei Linas Adomaitis su savo grupėmis“, – apie kulminacinį festivalio „Išeik į aikštę 2013“ renginį sakė VAJC vadovė.

Sekmadienis bus skirtas šeimoms ir nuotykių ieškančiam ir mąstyti mėgstančiam jaunimui. Parke šalia Katedros aikštės įsikurs skautų nuotykių parkas, kur visi norintys galės išbandyti karstykles, laipynes, kepti duoną ant laužo ir apžiūrėti skautų pastatytą vigvamą. Gegužės 3-5 dienomis vyksiantys renginiai yra nemokami. Registruotis organizatoriai pataria tik į diskusijas, kad „rezervuotųsi sau kėdę“. Daugiau informacijos apie festivalį galima rasti internete, adresu http://www.iseikiaikste2013.lt.

Asmuo kontaktams: Dalia Macevičiūtė. E-paštas: dalia.maceviciute@gmail.com , 86 845 0799, 86 575 0033.

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt