Pasaulinė žvaigždė „Italijos balso“ nugalėtoja sesuo Cristina atvyksta į Lietuvą
 
 

Gegužės 6–8 dienomis Vilniuje lankysis sesuo Cristina Scuccia (27), pavergusi „Italijos balso“ žiūrovų ir viso pasaulio internautų širdis. Vienuolė savo balsu nustebins žiūrovus Nacionalinio gailestingumo kongreso koncerte „Aš čia“ Katedros aikštėje, šeštadienį, gegužės 7 d., 21 val. Taip pat pasirodys Jurga Šeduikytė, Mantas Jankavičius, „Saulės kliošas“ ir kiti.

„Sesers Cristinos pasirodymas Katedros aikštėje bus ypatinga dovana Lietuvai. Šis koncertas – tai visiems atviro Nacionalinio gailestingumo kongreso dalis. Kviečiame ne tik į koncertą, bet ir į kitus penktadienio vakaro renginius, o šeštadienį siūlome klausyti aktualių pranešimų įvairiose senamiesčio vietose“, – teigia viena iš Nacionalinio gailestingumo kongreso organizatorių Toma Bružaitė.

Pasaulį nustebinusio balso savininkė ses. Cristina pribloškė garsaus televizijos projekto teisėjus ir žiūrovus, pasirodžiusi scenoje su vienuolės abitu ir kryžiumi ant kaklo. Tai nebuvo reklaminis triukas. Dalyvauti „Italijos balse“ vienuolė ryžosi, kad galėtų liudyti tikėjimą, o apie laimėjimą projekte ji sakė: „Tai įvyko ne dėl manęs, bet dėl Dievo.“ Sesers Cristinos pirmąjį pasirodymą YouTube kanalu peržiūrėjo beveik 82 milijonai internautų. YouTube skelbia, kad 2014-aisiais šis įrašas su daina „No One“ buvo žiūrimiausių penketuke.

Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas sako: „Nacionalinis gailestingumo kongresas – tai didžiausias Gailestingumo jubiliejaus renginys Lietuvoje. Kiekvienas laukiamas sutaikinimo pamaldose šeštadienį, kuriose bus galima atlikti išpažintį ar pasikalbėti su kunigu, ir šv. Mišiose su Vatikano valstybės sekretoriumi kardinolu Pietro Parolin sekmadienį Katedros aikštėje. Tikiu, kad šis renginys bus Dievo gailestingumo liudijimas mūsų krašte ir Dievas per jį palies daugybę širdžių.“

Penktadienį vyks septyni vakaro renginiai: nuo koncertų ir kitų muzikinių pramogų iki spektaklių ar piligriminio žygio po Vilnių.

Šeštadienio priešpietę kongreso dalyvių laukia beveik pusšimtis atvirų paskaitų, pokalbių ir diskusijų. Pranešimus skaitys kun. Ričardas Doveika, br. Pijus, kun. Arnoldas Valkauskas, prof. Danutė Gailienė ir daugelis kitų.

Sekmadienį Gedimino prospekte vyks procesija su Dievo Gailestingumo paveikslu, kuris pirmą kartą nuo pakabinimo Dievo Gailestingumo šventovėje bus išneštas į Vilniaus miesto gatves. Procesijai vadovaus popiežiaus atstovas kard. Pietro Parolin. Kongresas baigsis iškilmingomis šv. Mišiomis Katedros aikštėje.

Dalyviai kviečiami registruotis į kongresą iki gegužės 1 d., net jei jiems nereikės nakvynės ir maitinimo. Kiekvienas dalyvis kviečiamas simboline auka prisidėti prie šio įspūdingo renginio. Daugiau informacijos www.kongresas.lt.

Kongreso organizatorių informacija

Kontaktas žiniasklaidai
Živilė Šeporaitytė, komunikacija@vilnensis.lt , 8 646 67 844


 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt