Devintajame „Vilties bėgime“ dalyvaus rekordinis dalyvių skaičius
 
 

2016 m. gegužės 12 d.
Pranešimas žiniasklaidai

Gegužės 15 d. įvyks 9-asis, kasmet pranciškonų vienuolių organizuojamas „Vilties bėgimas“. Tikimasi, kad jame dalyvaus apie 8000 dalyvių iš visos Lietuvos, taip pat bėgs Rio de Žaneiro olimpiečiai Remigijus Kančys ir Diana Lobačevskė bei kiti gerai žinomi sportininkai: Justinas Beržanskis, Renalda Kergytė, Živilė Balčiūnaitė, ir Vaida Žūsinaitė.

RENGINIO PROGRAMA JPG

Pranciškonų provincijolas brolis Algirdas Malakauskis tikisi, kad tokių renginių Lietuvoje bus vis daugiau, o dalyvių skaičius nuolat didės. Vilties bėgimas yra puiki iniciatyva, atspindinti ordino misiją, kuri ir patiems pranciškonams suteikia progą atsigręžti į savo pašaukimą sekti ordino įkūrėjo Šv. Pranciškaus pėdomis.

„Norime iš tiesų būti mažaisiais broliais, stoti šalia tų, kurie dažnai lieka nepastebėti ar netgi atstumti. Todėl ir šiandien, kai vėžiu sergančių vis daugėja, broliai pranciškonai stengiasi skatinti sveiką gyvenimo būdą, drąsinti ligonius, ir suteikti vilties, kad Dievas nenusisuko, o priešingai – tiesia jiems ranką bėdoje“, – sakė brolis Algirdas Malakauskis.

Pasak Vilties bėgimo sumanytojo brolio Benedikto Jurčio, prasidėjus registracijai, rinkosi daugybė moksleivių, mokytojų. Ypač pažymėtina, kad gausiai dalyvaus ir gydymo įstaigų darbuotojai.

„Be galo džiaugiamės matydami, kad ir jauni, ir vyresni nėra abejingi ir savo bėgimu, savo gyvybingumu palaiko ir ragina nepasiduoti tuos, kurie serga onkologinėmis ligomis. Šiemet bėgimo diena taps įsimintina organizatoriams, savanoriams, bėgikams ir žiūrovams – visiems, kurie ryšis dalyvauti Vilties bėgime. Paruošėme gražių staigmenų. Sulauksime ir garbingų svečių iš Lietuvos vyriausybės bei miesto savivaldybės. Jie taip pat ketina stoti prie starto linijos“, – sakė brolis Benediktas Jurčys.

Renginį Vilties bėgimas globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Atidaryme dalyvaus ir Klaipėdos miesto Meras Vytautas Grubliauskas, o startą duos LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Šiemet bėgti registravosi jau apie 5000 dalyvių. Registruotis ir dalyvio paketus atsiimti galima Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos manieže, Taikos pr. 54, Klaipėdoje iki šeštadienio vakaro, 19.00 valandos bei sekmadienį prieš patį renginį starto vietose. Organizatoriai tikisi, kad dalyvių skaičius gali išaugti iki 8000.

Vilties bėgimo idėja kilo 2008 metais, kai broliai pranciškonai nusprendė pradėti įgyvendinti jau seniai puoselėtą projektą – Klaipėdoje įkurti Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių informacijos ir pagalbos centrą.

Apie vienuolius pranciškonus – Mažesniųjų brolių ordiną

Šv. Pranciškaus Asyžiečio (1181–1226) įkurtas Mažesniųjų brolių ordinas (lot. Ordo Fratrum Minorum, sutrumpintai OFM) plačiau žinomas pranciškonų vardu. Šis ordinas yra Katalikų Bažnyčiai priklausanti vienuolių brolija, Lietuvoje įsikūrusi dar XV amžiuje, kai juos į Vilnių pasikvietė Lietuvos didysis kunigaikštis ir Lenkijos karalius Kazimieras Jogailaitis. Čia atvykę pranciškonai šalia įprasto maldingumo ėmėsi tarnauti vargšams ir visiems Lietuvos žmonėms.

Iškentėję sovietinę priespaudą ir Vakaruose išgyvenę broliai šalies nepriklausomybės pradžioje atkūrė tarpusavio ryšius, sulaukė naujų pašaukimų ir tęsia bemaž septynis šimtmečius nenutrūkstančią pranciškoniškojo gyvenimo tradiciją bei rašo naują savo istorijos Lietuvoje skyrių.

Vykdydami savo misiją, broliai pranciškonai drąsiai bendrauja su visuomene, padeda sunkumų užkluptiems žmonėmis. Jie tapo plačiai žinomi šių globojamų projektų dėka: br. Astijaus Kungio televizijos laida „Atverk duris“, Šv. Pranciškaus onkologijos centras ir „Vilties bėgimas“ Klaipėdoje, Pranciškonų gimnazija Kretingoje, naujienų portalas Bernardinai.lt, ilgametė dvasinė pagalba nuteistiesiems iki gyvos galvos Lukiškių kalėjime.

Lietuvos Šv. Kazimiero provincijoje tarnauja per keturiasdešimt mažesniųjų brolių pranciškonų, veikia aštuoni vienuolynai: Vilniaus Šv. Pranciškaus ir Šv. Bernardino, Kauno Šv. Jurgio, Kryžių kalno, Pakutuvėnų Šv. Antano Paduviečio, Kretingos Viešpaties apreiškimo Švč. Mergelei Marijai, Klaipėdos Šv. Pranciškaus, Kennebunkporto Šv. Antano (JAV) ir Prisikėlimo (Kanada).

Daugiau informacijos:
Simonas Kiela
Šv. Kazimiero provincijos komunikacijos koordinatorius
Telefonas +370 674 66 448
El. paštas
komunikacija@ofm.lt  

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt