Širdies ritmu į Vasario 16-ąją
 
 

Visatos ritmas ir širdies plakimas per šv. Valentiną Kauno „Žalgirio“ arentoje sujungė ir į Vasario 16-ąją palydėjo skirtingų kartų bei patirčių žmones.

Tuo pat metu, kaip ir „Valentino dienos kitaip“ Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje prasidėjusi 40 valandų Švenčiausiojo Sakramento adoracija truks iki pat Nepriklausomybės dienos, vasario 16-osios, 10 valandos.

Nuotraukos ir vaizdo įrašai iš įspūdingo „Valentino dienos kitaip“ reginio, kuri šiemet skambėjo pasaulio ritmais, jau pradeda keliauti socialiniais tinklais.

Svečiai iš Anglijos – perkusijų ir būgnų virtuozai Terlas Bryantas ir Martinas Neilas – ne tik patys muzikavo, bet ir publiką pavertė instrumentu. Perkusijos orkestru tapusi “Žalgirio” arena įkūnijo Valentino dienos kitaip idėją – kiekvienas skirtingas, bet gali išgirsti savo, o paskui – ir kito, Kito širdį.

Apie tai kalbėjo ir publiką sveikinęs Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ - be širdies negalim gyventi, joje atsispindi visa, kas mums, mūsų mylimiems ir mūsų šaliai atsitinka.

Arkivyskupas prisiminė, kas dėjosi širdį prieš keletą metų sulaukus žinios apie tėvelio traumą. „Kitu momentu, kai dėl sovietinės valdžios trukdymų negalėjau įstoti į seminariją, ir štai po kelerių metų gaunu žinią – galiu atvažiuoti studijuoti. Koks džiaugsmas!“, - prisiminė arkivyskupas.

Kai ėjom pirmą kartą į pasimatymą, kas dėjosi širdyje? Tie kas yra susituokę, kai sakėme vienas kitam “taip“, kas dėjosi širdy? „Kai Šventajame Rašte skaitai, ką Jėzus išgyveno prieš nukryžiavimą Getsemanėje – daužosi širdis (...) Dievas taip pat turi širdį ir meile apglėbia mus. Tad tegu būna gyvos mūsų širdys ne tik šiandien bet ir visada, kad vienu ritmu galėtume džiaugtis muzika, vienas kitu, kad jaustume savo ir Dievo širdies plakimą. Gero vakaro, gražios Valentino dienos kitaip“, - linkėjo Kauno arkivyskupas L. Virbalas SJ.

Koncerte asmeniniais liudijimais dalijosi jaunos ir vaikus užauginusios poros, dainavo Kristina ir Rimantas Žaldokai, Nerijaus ir Mildos Sadauskų „Skafandras ir drugelis“, puikus sesių Mildos ir Teresės duetas „Baltos varnos“, Saulius Petreikis ir World orkestras.

Publika ne mažiau įvairi – jaunos ir brandžios poros, garbaus amžiaus žmonės, vaikų laisvė atliepti ritmus ir garsus, dvasininkai, pasauliečiai, politikai, verslininkai, studentai, į renginį pakviestieji karitatyvinių organizacijų, kuriems ši Valentino diena – iš tiesų kitokia, kitaip, vienu ritmu su visais.

Kaip ir kasmet, susirinkusius į Žalgirio areną palaimino Lietuvos vyskupai, linkėjimus iš šiųmetinių jaunimo dienų Panamoje perdavė ir sveikino vyskupas Darius Trijonis.

Prieš 12 metų Kaune gimusi nedrąsi idėja švęsti Valentino dieną kitaip išaugo iki didžiulio renginio Kauno Žalgirio arenoje, kuriame pasirodo publikos mylimi atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio. Valentino dieną kitaip 11 kartą surengė Kauno arkivyskupija.

Ieva Urbonaitė–Vainienė

Fotografijos Vyganto Malinausko

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt