Pranciškonų pagalbos akcija onkologiniams ligoniams „Vilties bėgimas“ šiais metais ženkliai išaugs
 
 

Onkologiniai ligoniai ir broliai pranciškonai jau beveik dešimtmetį kartu keliauja ramybės ir supratimo, užuojautos ir meilės kenčiantiems nuo vėžio keliu. Praėjusį ketvirtadienį Klaipėdoje vėl rinkosi „Vilties bėgimo“ organizatoriai ir savanoriai aptarti pasirengimo jau trečiajai solidarumo su sergančiais akcijai per šių metų Sekmines, gegužės 23 d., praneša krikščionybės žiniasklaidos tarnyba.

Anot Vilties bėgimo iniciatoriaus pranciškono Benedikto Jurčio, šiais metais ši akcija ženkliai išaugs: Prie iniciatyvos per "Vilties bėgimą" rinkti lėšas centro statybai prisidės ir televizijos kanalas TV3. Per Sekmines, gegužės 23-ąją, "Vilties bėgimo" akcija bus rodoma per šį kanalą, filmuojant iš malūnsparnio. O po bėgimo, vakare, 19 val., per TV3 bus transliuojamas koncertas iš Vasaros estrados. Jo metu centro statybai telefoniniais skambučiais galės aukoti visa Lietuva.

Siekdami didesnės darnos organizuojant pagalbą onkologiniams ligoniams Šv. Pranciškaus onkologijos centras ir Klaipėdos universitetinė ligoninė 2010 m. vasario 11d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį jau prakasta žemė koplyčiai statyti Pranciškonų socialinės veiklos komplekse Klaipėdoje. Kitą dieną po bendradarbiavimo sutarties su ligonine pasirašymo, t.y. vasario 12 d. pradėti lieti koplyčios pamatai.

Kovo 2 dieną Klaipėdos apskrities miestų merų sueigoje, paskaičiavę biudžeto galimybes, jie dėstys mintis, kokiomis sumomis galėtų prisidėti prie dvasinės paramos centro statybos. Katastrofiškai daugėjant susirgusiųjų onkologinėmis ligomis, jau daugelis suprato, kad tas paramos centras žūtbūt reikalingas.

Šiais metais "Vilties bėgimo" iniciatyvai atliepė ir Vilniaus maratono bėgikai, kurie atvyks paremti Klaipėdos krašto entuziastų. Iš visos Lietuvos bėgikai, norintys dalyvauti "Vilties bėgime", bus atvežti traukiniu.

Pirmasis "Vilties bėgimas" Klaipėdoje įvyko 2008 m. gegužės 11 d. Šios akcijos tikslas buvo supažindinti klaipėdiečius ir svečius su "Šv. Pranciškaus onkologijos centro" projektu ir pradėti rinkti lėšas jo statybai. Akcijoje dalyvavo virš 2500 dalyvių. Antras "Vilties bėgimas" Klaipėdoje įvyko 2009 m. gegužės 31 d. Akcijoje dalyvavo virš 5000 dalyvių. Mieste tvyrojo nepaprastai sportinė nuotaika bei vilties dvasia.

Praėjusių metų pabaigoje 10 centro savanorių stažavosi viename iš geriausių (Anglijoje yra 150 centrų) Plymuto pagalbos vėžio ligoniams centre „Mustard tree“. Savanoriams pasisekė pamatyti, kaip centre dirbama su ligoniais, jų artimaisiais, kokia teikiama pagalba ir kaip padedama ligos ištiktiesiems. Po šių studijų būsimas Klaipėdos šv. Pranciškaus onkologijos centras įgavo realų turinį.

„Kiekvienam ligoniui jo ligoje yra labai svarbu sutikti žmogų - artimąjį, gydytoją, draugą, bičiulį, kuris nuoširdžiai galėtų pasirūpinti jo reikalais. Reikia labai patikimo draugo, kuriam galėtum atverti savo širdies žaizdą ir patikėti save; tokio, kuris galėtų būti su juo ir išklausyti jį, grąžinti viltį“, - Krikščionybės žiniasklaidos tarnybai sakė Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

Gauta iš Krikščionybės žiniasklaidos tarnybos

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt