Lietuvos Caritas prisistatė Kauno NVO mugėje
 
 Praėjusį šeštadienį, kovo 6 d., VDU didžiosios salės fojė šurmuliavo keli šimtai nevyriausybinėmis organizacijomis besodominčių kauniečių bei jas pristatančių savanorių. Susidomėjimas Lietuvos Caritas veikla Kauno mieste ir visoje Lietuvoje tądien buvo itin didelis.

Caritas savanoriai pristatė savanorystės galimybes organizacijoje

Nors Caritas struktūrose visoje Lietuvoje nuolat savanoriauja beveik 3 tūkst. savanorių, pagalbos projektuose ir kasdienėje Caritas veikloje nuolat trūksta.

Anot prie Caritas stendo besidarbuojančių savanorių, mugės metu beveik kas trečias priėjęs prie stendo teiravosi apie savanorystės galimybes Caritas organizacijoje.

„Išties širdį paglosto, kuomet žmonės ieško ne tik papildomų savirealizacijos galimybių, bet remdamiesi krikščioniškomis vertybėmis visų pirma nori padėti silpnesniam, vargingiau gyvenančiam žmogui“, - į Caritas savanorių gretas įsirašiusiais naujais nariais džiaugėsi Laima Petraitytė, Lietuvos Caritas atstovė ryšiams su visuomene.

Dvylika aktyvių jaunuolių NVO mugės metu ne tik dalijo Caritas informacinius bukletus, bet ir gyvai pasakojo apie savo savanorystės patirtį įvairiuose projektuose. L. Petraitytės teigimu, tik atviras bendravimas, o ne savanorio anketos įbrukimas į rankas leidžia žmogui geriau suprasti neatlygintino darbo prasmę.

Rodytas dokumentinis filmas „Deus Caritas Est“

Nors Lietuvos Caritas organizacijai teko paskutiniojo vaidmuo visų mugėje dalyvavusių organizacijų prisistatymuose, tačiau laukimas atsipirko su kaupu.

Lietuvos Caritas atstovė trumpai pristatė Caritas įstaigų tinklą visoje Lietuvoje ir susirinkusiuosius kvietė pažiūrėti filmą „Deus Caritas Est“ („Dievas yra meilė“).

„Caritas praėjusių metų pabaigoje atšventė 20-ties metų jubiliejų. Veiklą pradėję drauge su Sąjūdžio judėjimu, Caritas pirmieji nariai dar ir šiandien darbuojasi organizacijoje ir su krikščioniškąja meile žmogui rūpinasi silpnesniaisiais. Taigi, šis filmas trumpai pristato Caritas istoriją Lietuvoje ir dvidešimties metų veiklos rezultatus, - kalbėjo L. Petraitytė.

Caritas kūrimosi pradžioje žmonės patys noriai burdavosi į karitatyvines iniciatyvas. Šiandien, anot prie Caritas stendo besidarbuojančių savanorių, panašios iniciatyvos vėl atgimsta.

„Prie mūsų stendo priėjo bent 5 žmonės ir pasiūlė bendradarbiauti ne tik projektinėje veikloje, bet tiesiog padedant į karitatyvinę veiklą įtraukti savo bendruomenės narius. Buvo ir keletas specialistų, kurie pasisiūlė skaityti paskaitas Caritas savanoriams bei darbuotojams“, - mugės dalyvių aktyvumu džiaugėsi Lietuvos Caritas atstovė.

Karitiečiai mugės aukcione įsigijo žuvelę

Nors visos Kauno NVO mugėje dalyvavusios organizacijos parengė įdomius prisistatymus, įspūdingiausias buvo Kauno ekonomistų klubo pasirodymas – surengtas žuvelės „Ekonomikso“ aukcionas.

Nors aukcione kova buvo pakankamai arši, žuvelę Lietuvos Caritas nariams vis dėlto pavyko įsigyti. Čia pat scenoje pervadinta žuvelė Karitytė atsidūrė mugės dalyvių dėmesio centre. Praeiviai negailėjo nei patarimų, kaip auginti žuvelę Karitytę, nei pagyrų Caritas savanoriams už jų pasiryžimą – pasirodo, žuvelė yra „gaidelių“ rūšies ir pasižymi dideliu aršumu. Nepaisant to, Caritas savanoriai pažadėjo gyvūnėlį mylėti tokį, koks jis yra.

Lietuvos Caritas informacija


Daugiau informacijos:
Laima Petraitytė
Lietuvos Caritas atstovė ryšiams su visuomene
Tel. 8-60495226
 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt