ALFA kursas

Alfa kursas – tai 11 kassavaitinių susitikimų, kuriuose susipažįstama su pamatinėmis krikščionybės tiesomis. Jis skirtas tiek norintiems susipažinti su krikščionybe ar neseniai įsijungusiems į Bažnyčią, tiek norintiems atnaujinti tikėjimo pagrindus.

Susitinkama vieną kartą per savaitę. Susitikimo metu šalia bendravimo prie arbatos puodelio pristatoma konkreti tema, vėliau - diskusijos šeimyniškoje, draugiškoje aplinkoje.

Po šešto susitikimo visi kurso dalyviai išvyksta visam savaitgaliui arba bent vienai dienai. Tai metas, kai atitrūkus nuo kasdienių rūpesčių maldos patirtyje ieškoma naujo arba gilesnio santykio su Jėzumi per Šventąją Dvasią. Alfa kursas baigiamas atviru šventiniu vakaru.

Dėl savo lankstumo Alfa kursas prisitaiko prie esamos aplinkos, dalyvių amžiaus bei visuomenės iššūkių. Todėl vyksta Alfa kursai jaunimui (paaugliams), studentams (universitetuose) ar senjorams (senelių prieglaudose). Yra Alfa kursas, skirtas kalėjimams, karinėms pajėgoms ar besidarbuojantiems įvairiuose biuruose.

Pastaruoju metu Katalikų Bažnyčioje Alfa kursas tampa puikiu būdu evangelizuoti tėvus, kurių vaikai ruošiasi pirmajai komunijai bei jaunimą, besiruošiantį Sutvirtinimo sakramentui. Šiais atvejais Alfa kursas vyksta pradžioje, o po to papildomas atitinkama katecheze.

Jeigu norėtumėte daryti Alfa kursą savo parapijoje, tai jums reikėtų:

  1. susisiekti su Alfa koordinatore Lietuvoje, s. Celina, mob. 8 699 64615 arba alfa@evangelizacija.lt;
  2. rasti iniciatyvių žmonių, kurie turėtų organizacinių savybių bei mokėtų burti komandą;
  3. šiuos žmones atsiųsti į Alfa kurso pasirengimo seminarą;
  4. įsigyti Alfa kurso dalyvio knygelių,
  5. jeigu neturite, kas kalbėtų, įsigyti Alfa kurso DVD,
  6. pasimelsti ir pradėti.

Daugiau informacijos: www.alfakursas.lt »