KATALIKAI.LT
 
 

Potemė: PAPRASTUMO DŽIAUGSMAS

bernardinai.lt TV laidų ciklas (2013–2014 m., Visas TV laidų ciklas >>):

  • Apie paprastumą paprastai
    Laidų ciklo pristatymas. Laidoje kalba kunigas Aušvydas Belickas, br. Severin Armin Holocher OFM.
    Laidą kūrė: Andrius Navickas, Kostas Kajėnas.
  • Sėkmingo gyvenimo samprata
    Kas jums yra sėkmingas gyvenimas? Kur jūs keliaujate? Kam aukojate savo laiką ir energiją jūs? Savo įžvalgomis dalinasi Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, teologas ir muzikantas Benas Ulevičius, psichologė – psichoterapeutė doc. dr. Rasa Bieliauskaitė, žurnalistas Simonas Bendžius.
    Laidą kūrė Andrius Navickas ir Kostas Kajėnas.
  • Turėti ar būti?
    Kaip vartotojiškoje visuomenėje nenuslysti į turėjimą, kuris užgožia būtį? Ar mes sugebame būti žmonėmis, ar tampame tik vartojimo mašinomis, prekybos vežimėliais, į kuriuos bandome sutalpinti visko kuo daugiau. Kur ta riba tarp realių poreikių ir įnorių? Apie tai savo mintimis dalinasi kunigas Kęstutis Dvareckas, gamtos mokslų daktarė Onutė Grigaitė, žurnalistas Simonas Bendžius ir psichoterapeutė Rasa Bieliauskaitė.
    Laidą kūrė Andrius Navickas ir Kostas Kajėnas.
  • Krikščionis ir laikas
    Apie laiką... Paradoksalu, bet skubėjimas nesutaupo, bet išvaisto laiką. Todėl šiuolaikinė skubanti visuomenė vis skaudžiau išgyvena laiko trūkumą. Laidoje kalba kunigas Aušvydas Belickas, br. Severin Armin Holocher OFM.
    Kūrybinė grupė: Kostas Kajėnas, Andrius Navickas, Monika Midvertytė, Saulena Žiugždaitė.
  • Naršymas – kaip akcijų vaikymasis parduotuvėse
    Kaip išmintingai naudotis informacijos srautu? Atsakymų į šį klausimą ieško psichoterapeutai Aleksandras Alekseičikas ir Robertas Petronis bei Humanitarinių mokslų daktaras, docentas Deimantas Jamstramskis.
    Laidą rengė Monika Midverytė OFS ir Einaras Eringis.
  • Apie darbą
    Laidoje apie savo santykį su darbu pasakoja istorikas profesorius, ne vienos solidžios knygos autorius Egidijus Aleksandravičius, socialinių mokslų daktarė, vienuolė, pastaraisiais metais daug laiko skirianti globojamiems vaikams Daiva Kuzmickaitė, Egzistencinės terapijos centro vadovas psichoterapeutas Robertas Petronis ir charizmatiškas mokytojas, puikus publicistas ir recenzentas Donatas Puslys.
    Laidą parengė Andrius Navickas ir Kostas Kajėnas.
  • Svarbu kuo aukščiau, ar – savo vietoje?
    Laidoje finansų analitiko Vytenio Lazausko, psichiatrės Zitos Skardinskaitės, žurnalisto Simono Bendžiaus ir mokytojo Donato Puslio samprotavimai apie karjerą. Jie visi tvirtina, kad profesinis tobulėjimas yra svarbiau nei formalūs postai. Svarbiau ne tai, kiek aukštai užlipai profeisnėmis kopėčiomis, o tai, ar jautiesi savo vietoje.
    Laidą parengė Andrius Navickas ir Kostas Kajėnas.
  • Pinigai – nepakeičiamas tarnas ir nepakenčiamas šeimininkas
    Kas mums pinigai: bičiulis, atstojantis kitus, tarnas, padedantis siekti tikslų, ar ponas, kurio gerovei tenka tarnauti? Apie tai kalba vyskupas Kęstutis Kėvalas, kunigas Kęstutis Dvareckas, finansų analitikas Vytenis Lazauskas, socialinė darbuotoja Rita Petrauskaitė-Dusevičienė.
    Laidą kūrė Andrius Navickas ir Kostas Kajėnas.
  • Nepatogūs santykiai
    Kaip mokytis priimti kitą kaip dovaną, kaip santykiuose brandinti savąjį žmogiškumą? Apie tai dalinsis kunigas pranciškonas Arūnas Peškaitis, nebe pirmus metus varstantis Lukiškių kalėjimo duris ir bendraujantis su sunkiausiomis bausmėmis nuteistais kaliniais, taip pat socialinio darbo studijas baigusi Rita Petrauskaitė - Dusevičienė, nebe pirmus metus dirabnti įvairiose karitatyvinėse organizacijose.
    Laidą kūrė Andrius Navickas ir Kostas Kajėnas.
  • Gamta dalyvauja žmogaus išganyme
    Trys pašnekovai – brolis joanitas, skautų dvasinis asistentas Jonas Chrizostomas, Europos skautų narys Jonas Kvašys ir Vilniaus universiteto žygeivių klubo narys Lukas Matijošaitis – pasakoja, kokią vietą jų gyvenime užima gamta, kaip joje sutinka Kūrėją bei koks turėtų būti krikščioniškas santykis su gamta.
    Laidą rengė Kostas Kajėnas ir Monika Midverytė OFS
 
 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt