Už šeimas – virš 10 tūkst. parašų, surinktų vos per 3 savaites
 
 

PRANEŠIMAS SPAUDAI
2009 m. liepos 10 d., Vilnius

Penktadienį išrinktajai Prezidentei Daliai Grybauskaitei buvo įteikti daugiau kaip 10 tūkstančių parašų, kuriais palaikomi Vyriausybės veiksmai, įgyvendinant Valstybinę šeimos politikos koncepciją. Pasirašiusieji prašo užtikrinti, kad palanki šeimai politika valstybės lygiu toliau būtų tęsiama, o pradėti ir numatyti darbai šioje srityje – įgyvendinti. Parašai buvo renkami maždaug tris savaites visoje Lietuvoje.

„Ši visuomeninė iniciatyva gimė norint parodyti, kad didžioji Lietuvos visuomenės dalis remia ir palaiko vykdomus veiksmus, stiprinančius šeimos institutą bei vertybes. Šie parašai yra daugiau nei įtikinamas atsakas į neskaitlingų visuomenės grupių bandymus formuoti viešąją nuomonę, neva valstybės šeimos politikai žmonės nepritaria. Viliamės, kad išrinktoji Prezidentė deramai įvertins mūsų pastangas ir visuomenės nuomonę, išreikštą tūkstančiais parašų“, - spaudos konferencijoje sakė Šeimos gynimo centro pirmininkas Justas Subačius. Jo vadovaujama organizacija buvo viena pagrindinių parašų rinkimų iniciatorių.

Justas Subačius akcentavo, kad jo vadovaujama organizacija nesiekia apginti vieną ar kitą politiką, valdininką, arba priešingai – nereikalauja atstatydinimo. „Po pernai birželio, priėmus Valstybinę šeimos politikos koncepciją, pagaliau pajutome, kad Lietuvos valdžiai tikrai pradeda rūpėti šeima. Per šiuos metus buvo žengta daug teisingų žingsnių ir priimta sprendimų, tačiau paskutiniu metu jaučiame didžiulį pasipriešinimą pokyčiams“, - sakė J.Subačius.

Pasak parašų rinkimą koordinavusios Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos pirmininko Tomo Šalkausko, svarbu pažymėti tai, kad parašai buvo renkami tiesioginio kontakto būdu, t.y. akis į akį bendraujant su žmonėmis visoje Lietuvoje.

T. Šalkauskas pabrėžė, kad net ir krizės akivaizdoje valstybės prioritetai turėtų išlikti, nes šeima yra visuomenės pagrindas. Nors šeimoms nelengva išgyventi sunkmetį, tačiau mano, jog ekonominės problemos nėra didžiausias rūpestis. „Finansiniai sunkumai yra trumpalaikiai ir anksčiau ar vėliau praeina, tuo tarpu visuomenės požiūris į šeimas formuojasi dešimtmečius ir turi ilgalaikes pasekmes tiek pačiai visuomenei, tiek valstybei“, - sakė asociacijos pirmininkas.

T.Šalkauskas pripažįsta, kad kiekvienas sprendimas yra tobulintinas, tačiau yra įsitikinęs, jog tokios iniciatyvos, kaip šeimos vertybių skatinimas, palankios viešosios nuomonės kūrimas, pagalba šeimai, nepilnamečių apsauga nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio suteikia viltį, kad šeimų vertybės bus puoselėjamos, o teisės ir interesai – apginti.

„Ne valstybei reikia vaikų, ir ne valstybei tėvai juos gimdo. Šeimos nori turėti vaikų ir nori turėti daugiau vaikų, nei iš tikrųjų turi, o valstybė turėtų padėti įgyvendinti tėvams jų lūkestį auginti vaikų tiek, kiek nori. Todėl valstybė turi sudaryti šeimai sąlygas pasirinkti daugiau paslaugų, tuo kartais kompensuodama pašalpų sumažinimą dėl krizės ar kitų priežasčių“, - sakė T.Šalkauskas.

Daugiau informacijos:
Justas Subačius
VšĮ Šeimos Gynimo Centro pirmininkas
Adresas: Ozo g. 5, Vilnius
Tel. 8-612 34734

Tomas Šalkauskas
Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos pirmininkas
Tel. 8-611 31225, tomas.salkauskas@gmail.com   

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt