XIII šiuolaikinės krikščioniškosios muzikos festivalis „SIELOS 2014“ muzikos akordais nuvilnys Druskininkuose
 
 

PLAKATAS JPG

Jau tradiciniu tapęs krikščioniškosios muzikos festivalis „Sielos“ pirmąkart šurmuliuos Druskininkuose – didžiausiame Lietuvos kurortiniame mieste. Tai vienintelis masinis krikščioniškos jaunimo kultūros renginys, draugėn suburiantis vis daugiau ir daugiau jaunimo iš skirtingų šalies kampelių, kurių širdys plaka vienu ritmu – noru atverti ausis kitokiai muzikai: gyvo atlikimo, dvelkiančiai paprastumu bei prasmingumo gaidomis.

 

„Tai keliaujantis renginys, skelbiant Gerąją Naujieną norime aplankyti skirtingas Lietuvos vietas, pasidalinti džiaugsmu su visais žmonėmis, kad būtų mažuma tokių, kurie negirdėjo vertybėmis prisodrintos muzikos“ – teigia viena iš šio festivalio organizatorių, XFM radijo stotyje bei Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centre dirbanti – Asta Degenytė.

Kertinis festivalio tikslas yra skatinti šiuolaikinės krikščioniškos muzikos vystymąsi Lietuvoje. Šis renginys yra ypatingas, nes padeda stiprinti ekumeninį katalikų, protestantų ir kitų krikščionių konfesijų bendravimą. Taip pat siekiama padrąsinti tikintį jaunimą nesigėdyti savo vertybių ir uždegti Lietuvos žmones kasdien gyventi dorą, pilną meilės Dievui, artimui ir Tėvynei gyvenimą.

„Sielų“ festivalio debiutas įvyko 2002 m. Plungėje, po metų renginys persikėlė į sostinę, kur buvo sulaukta net 1200 jaunuolių iš visos Lietuvos. Toliau sekė kiti didieji ir mažesnieji miestai: Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Marijampolė, Biržai, Kėdainiai ir kiti. Šis renginys yra atsvara šių dienų muzikos industrijai, kuri užversta begale įvairaus pobūdžio ir stiliaus muzikos kūrinių. Šių metų festivalį laimina J. E. Arūnas Poniškaitis - Vilniaus arkivyskupijos vyskupas augziliaras ir titulinis Sinos vyskupas.
Šventajame Rašte postuluojama tokia mintis: ,,Kur du ar trys susirinkę mano vardu, ten ir aš esu tarp jų“. (Mt 18,20) Būtent šioje eilutėje paminimas „aš“ yra Dievas – visus be išlygų mylintis tėvas, jaunųjų kūrėjų įkvėpimo šaltinis, esantis visada šalia.

Renginio organizatoriai džiaugiasi festivalio sėkme, tuo jog Lietuvoje yra dar daug neatrastų jaunųjų kūrėjų, kurie ieško nišos, kurioje galėtų įsitvirtinti, auditorijos su kuria galėtų pasidalinti muzikos džiaugsmais ir naujais atradimais. „Sielos 2014“ yra būtent tai, kas apjungia skirtingų muzikos formų atlikėjus, muzikinė gama paįvairinama įvairiomis melodijomis: jazz, pop, rap, dance, rock. Kaip ir kasmet žiūrovus džiugins svečiai iš užsienio, šiais metais į Druskininkus atvyks svečias iš Jungtinės Karalystės – Dwayne Tryumf ir svečiai iš Rusijos – „Nuteki“. Taipogi šurmuliuos visa gausybė lietuviškų grupių ir atlikėjų – festivalio veteranų bei dar tik kylančių žvaigždučių. Visus vienija bendras tikslas – pasidalinti kuriama muzika bei padovanoti nuostabią šventę renginio organizatoriams, svečiams ir savanoriams.

„Sielos“ griauna mitą, kad krikščioniška muzika vis dar giliai paslėpta neatidarytuose ,,stalčiukuose“. Džiugu, kad šis festivalis padeda sujungti skirtingų konfesijų atstovus, kurie turi galimybę pasidalinti savo kūryba ir su kitais. Festivalyje pasirodysiantiems atlikėjams ir grupėms bus skirtos tokios nominacijos: „SIELOS 2014 daina“, „SIELOS 2014 grupė“.

Krikščioniškosios muzikos kūrėjų ir atlikėjų tikslas – sugriauti žmonių širdyse tūnančias abejingumo sienas, pralaužti ledus įnešant džiaugsmo ir vilties krislelių. Jie yra šviesos nešėjai, pasėsiantys muzikinius gėrio grūdus kiekvieno žmogaus širdyje. Turima intencija, kad tie grūdai augtų, vešėtų ir duotų gausių sėklų ateityje. Mūsų destruktyvioje ir agresijos pilnoje kultūros visuomenėje ypatingai reikia šviesos nešėjų, jaunųjų ,,prometėjų“, kurie dainos žodžiais prabiltų apie kitokį gyvenimą populiariosios muzikos rinkoje.

Muzika yra brangi investicija ir neretai bažnyčia neturi užtektinai lėšų šio krikščioniško meno puoselėjimui. Tačiau yra Dievo žmonių, kurie tiki tuo, ką daro, ką dainuoja, jiems svarbu dalintis savo veiklos rezultatais su kitais, puoselėjant svarbiausiąjį krikščioniškųjų vertybių trejetą: tikėjimą, viltį ir meilę.

Te šeštadienio diena prisipildo muzikinių atspalvių, gėrio ir bendrystės. Argi ruduo yra tik šaltas, niūrus ir nostalgiškas metas? Renginio organizatoriai kviečia skubėti gaudyti sielas sušildysiančias muzikines natas, šalin nuvejant darganotą orą ir kasdienius rūpesčius.

Šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis „Sielos 2014“ vyks lapkričio 8 d. Druskinkuose, skirtingose miesto erdvėse:

  • „Jaunimo užimtumo centro“ (JUC) salėje (Veisiejų g. 17)
  • „Gran Spa“ centro salėje (V. Kudirkos g. 45).
  • „Atgimimo“ mokykloje (M. K. Čiurlionio g. 92).
  • Švč. M. Marijos Škaplierinės bažnyčioje (I. Fonbergo g. 15).

Pradžia – 15 val. Renginio auka – 10 Lt (įėjimas tik su apyranke).

Daugiau informacijos apie festivalį ieškokite www.sielos.lt  

Parengė: Simona Kurcikevičiūtė


 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt